2023. július 10., hétfő

Ez a tanulmányból felfedi, mennyi időbe telt Németországnak, hogy megszabadítsa igazságszolgáltatását a náciktól

Az eredeti bejegyzés linkje az idézetben. Idézet Cobrától a Felemelkedési Terv Frissítésből:

"Míg a legszélsőségesebb pszichopatákat és szociopatákat az Eseménykor és nem sokkal utána eltávolítják a bolygó felszínéről, sok látens szociopata a Galaktikus Szuperhullámig a társadalomban marad, és nem kelthetnek feltűnést anélkül, hogy bármilyen kárt okoznának, hiszen tudják, hogy bármilyen káros cselekedet a részükről a gyors eltávolításukat fogja kiváltani.

Elég hosszú ideig tart egy rendszer teljes megtisztítása:

https://www.rt.com/news/540662-nazis-germany-prosecutor-office-inquiry/ "Írta: RT.com

Egy hivatalos vizsgálat megállapította, hogy a német igazságszolgáltatásban a második világháborút követően évtizedeken át egykori nácik dolgoztak, az ügyészség négy vezető tisztviselője közül három volt párttag.

A csütörtökön közzétett 600 oldalas jelentést Friedrich Kiessling történész és Christoph Safferling jogtudós állította össze, és az 1950-es évek elejétől 1974-ig tartó hidegháborús időszakot öleli fel. A munkát a szövetségi ügyészség rendelte meg.


A kutatók megállapították, hogy az 1950-es években a szövetségi ügyészség négy vezető tisztviselőjéből nagyjából három a náci párt tagja volt. Egészen 1972-ig tartott, mire a hivatalban már nem voltak többségben a volt nácik, és egészen 1992-ig, mire az igazságszolgáltatási rendszert teljesen megtisztították a fasiszta párt volt tagjaitól.

Nem volt szakítás, pláne nem tudatos szakítás a náci múlttal" - mondták a kutatók a helyzetről.

A vizsgálat eredményeit ismertetve Margaretha Sudhof, az igazságügyi minisztérium államtitkára azt mondta, hogy az ország "sokáig vak volt" a második világháború után vezető beosztásban lévő volt nácik jelenlétével szemben.

"Ránézésre rendkívül hozzáértő ügyvédek voltak... de ez a halálos ítéletek és a faji törvények hátterében állt, amelyekben részt vettek" - nyilatkozta Sudhof.

A tanulmány közzétételéről szóló nyilatkozatában Christine Lambrecht igazságügyi miniszter üdvözölte, hogy "a szövetségi ügyészség is megküzd a problémás múltjával, és több fényt derít saját náci összefonódásaira a háború utáni időszakban".

A szövetségi ügyészség Németország legfőbb vádhatósága, amely a nemzetközi jogot megsértők és az állambiztonsággal kapcsolatos állítólagos bűncselekmények elkövetőinek üldözéséért felelős.

A legújabb tanulmány egy korábbi, 2016-ban közzétett jelentést követ, amely szerint 1957-ben - több mint egy évtizeddel a háború befejezése után - az igazságügyi minisztérium vezető tisztviselőinek 77%-a volt náci. Az akkori igazságügyi miniszter, Heiko Maas annak idején azt nyilatkozta, hogy "a náci korszak jogászai a régi igazságtalanságok eltussolását folytatták, ahelyett, hogy feltárták volna azokat, és ezzel új igazságtalanságokat teremtettek".

Megj.: A facebook-ot az Eseménykor a Fényerők le fogják kapcsolni, de a Telegram pl. meg fog maradni, ahogy azt Cobra a legutóbbi, Párizsi Felemelkedés Konferencián is közölte. Ráadásul a facebook állandóan törli a csoportjainkból a bejegyzéseket, nem enged posztolni, elveszi az ott lévő oldalaink tulajdonjogát, ezért úgy döntöttünk, hogy a Telegramon létrehozunk egy új Magyar Cobra Csoportot. Aki szeretne csatlakozni, legyen kedves letölteni számítógépre, telefonra vagy tabletre az alkalmazást innen:
https://telegram.org/, majd utána csatlakozhat a csoportunkhoz, aminek a Meghívó linkje itt érhető el:
https://t.me/+ZP7aR6CYK0s4MzJi
Szeretettel várunk benneteket! 💗

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.