2019. november 28., csütörtök

Ezüst - Egy fém természetfeletti tulajdonságokkal és erővel

Fordította és összeállította: Réder Ágnes és Czékus Viki

Idézet Cobrától a 2019. október 11-i bejegyzéséből:

"Ezoterikus értelemben az ezüst az a fém, amely összekapcsol minket a bőséggel és az Istennői energiával."

A teljes bejegyzés itt elérhető:

https://cobra-hu.blogspot.com/2019/10/terjesszetek-az-ezust-beindito-20191111.html

Az ehhez az idézethez tartozó angol bejegyzés került lefordításra, eredeti angolul itt:

https://www.indigomoonjewels.com/blogs/news/silver-metaphysical-properties-and-powers



Írta: Lisa - Indigo Moon Jewels 

Az ezüst az érzelmek féme, a pszichikai elméé és legalább annyira szeretettel teli, mint amennyire gyógyító. Türelmet és állhatatosságot hoz viselőjének. Amikor az ezüstöt drágakövekkel együtt használjuk, a fém megőrzi és felerősíti a kövek által kisugárzott minőséget. Fokozza a kő és viselője közötti kapcsolatot, gyengéd energiaáramlást tesz lehetővé kettejük között.




Ismeretes, hogy az ezüst fokozza a Hold erejét, különösképpen Telihold és Újhold idején. Világszerte a Nagy Anya Holdmanifesztációival azonosítják, az örök Istennővel. Mivel az ezüstöt a Holddal társítják, a yinnel és a női energiákkal is összekapcsolódik. Minthogy e fém visszatükröző - mint ahogyan a Hold is visszatükrözi a Nap fényét -, az ezüst visszatükrözi a negativitást viselőjéről. Bármilyen ezüst ékszert viselhetünk mágikus védelemként: védelmet nyújt a rosszindulattal szemben és visszatükrözi az ártó szándékú bűbájt annak kibocsátójára.




Az ezüst a pszichikai képességek felnagyítására is alkalmas, mivel hatással van a pszichére. Amikor hordja valaki, az ezüst stimulálja az illető pszichikai tudatosságát miközben megnyugtatja a tudatot, így az nem terhelődik túl. Ha valaki ezüstöt visel elalvás előtt, ez újabb módszere a látnoki álmok létrehozásának. Ha mindezt Holdkővel, vagy más pszichikai tulajdonságokkal bíró drágakővel is támogatjuk, a hatás még erőteljesebb lesz.


Megj.: Pszichikai képességek lehetnek a következők például: hallasz dolgokat, amit mások nem, megérzel dolgokat, érzékenyen reagálsz az erős energiákra, választ kapsz a kérdéseidre "valahonnan", látod mások auráját, erősödnek az empatikus képességeid.

Használd az ezüst Hold-minőségét, hogy kiegyensúlyozd az életed; segítségével növeld meg ami jó és szükséges, egyúttal semmisítsd meg mindazt, ami fájdalmat okoz vagy gátolja a fejlődésed. Működjék pszichikai tükörként, lehetővé téve számodra, hogy az életed kívülről lásd. Tekints erre az új perspektívára ítélkezés nélkül, a tiszta tudás felismerésével, hogy mi számodra a legfőbb jó.

Az ezüst ereje:

-Megszólítás/Fohászkodás

-Szeretet/Szerelem

-Pszichikai képességek

-Béke/Nyugalom




Történelem

Hosszú a történelme és a hagyománya az ezüsttel kapcsolatos gyógyításnak. Úgy tudott, hogy az ezüst egyfajta antibakteriális hatással bír. Fertőtlenítő hatású az emberi testre, felerősít az immunrendszert. Számos ősi kultúrában az ezüstöt víztisztításra és sebek gennyesedésének megelőzésére használták. 1884-ben Dr. Crede felfedezte, hogy az ezüsttel gyógyítható az a betegség, mely vakságot okozott addig sok ezer kisbabának.

Megj.: Dr. Carl Credé (1819-1892) francia sebész volt az első, aki ezüst nitrátot ajánlott az újszülöttek szemfertőzésének csökkentésére és az elsők között volt, aki ezüst nitrátot használt sebfertőzések megelőzésére.

Hippokratész, aki a gyógyítás atyja, azt írta az ezüstről, hogy jótékony gyógyító - és betegségellenes tulajdonságai vannak.



Kiegészítés:

Az ezüst felhasználása ipari termékekben

Az ezüst napjainkban reneszánszát éli, újabb és újabb termékek kerülnek piacra az ezüst fertőtlenítő tulajdonságára alapozva: különféle ruházati termékek, például ezüstszállal átszőtt zokni: a gombák és baktériumok elszaporodásának gátlására, fehérneműk anyagában, ezüst tartalmú fertőtlenítő hatású tisztítószerek. Felhasználják sebkötöző anyagokban, katéterekben, víztisztítókban, hűtőszekrényben, porszívóban, mosógépben. Egyéb példák: billentyűzetek, pultok, antibakteriális ablaküveg, klímaberendezések szűrői, párásítóbetét.
Az ezüstkolloidot használják a lakókörnyezet és a növények antibakteriális védelmében, sprayként, és ivóvíz fertőtlenítésére is. 




Lisaról:

Kiskora óta imád elképzelni és megteremteni dolgokat. Folyamatosan új ötleteket kap és inspirálják Természetanya kincsei: kagylók, kövek, kristályok, különösen az ezüst, a föld és a tenger adományai. A szabadon élők, álmodozók és felfedezők számára készíti csodás ékszereit, mindegy, hogy férfi vagy nő az illető. Egyedül tanulta meg az ékszerkészítés tudományát, szeret festeni, rajzolni, kerámiázni. Hisz abban, hogy az ékszerek felidézik a különleges emlékeket, helyeket, embereket és azzá tesznek, akik valóban vagyunk. Erősebbé, magabiztosabbá és mágikussá varázsolja Lényünket. 




Rózsa Rendje FB csoport 

Magyar Cobra Csoport

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.