2019. augusztus 6., kedd

Mérgező higiéniai termékek 1. rész



Fordította és összeállította: Réder Ágnes és Czékus Viki

A most következő cikk, Cobra 2019. január 21-i Mennybuborékok című bejegyzéséből került lefordításra.

Eredeti angolul itt:


Részlet Cobra 2019. január 21-i bejegyzéséből:

"A jezsuiták annak érdekében, hogy a nőket "elnőietlenítsék" és szexuálisan elgyengítsék, az elmúlt néhány évtizedben médiakampányokat is szerveztek arra, hogy népszerűsítsék a nők számára a hónalj- és szeméremszőrzetük leborotválását:
A hónalj- és szeméremszőrzet azzal az alapvető női erővel van kapcsolatban, amit a jezsuiták és a Fekete Nemesi családok el akarnak pusztítani.
Olyan mérgező higiéniai termékeket is kierőszakoltak, ami a nőkben felborítja a hormonális egyensúlyt."

A teljes Mennybuborékok bejegyzés itt elérhető:


Most pedig következzen a fordítás.



Mérgező higiéniai termékek

Írta: Justin Deschamps – Stillness in the Storm blog

Endokrin rendszer rombolók: tanulmány mutat erre, hogy a korai pubertás korban a lányoknál, a kémiai vegyszerek a samponban, a fogkrémben és szappanban, sőt ha az anyuka a terhesség alatt használja, rendkívül veszélyes.

Azok a lányok, akik olyan általános vegyi anyagoknak vannak kitéve, mint amik a samponban, fogkrémben, és szappanban találhatóak, hamarabb érik el a pubertást, még akkor is, ha ezekkel az anyagokkal csak akkor találkoztak, amikor édesanyjuk a várandósság ideje alatt használta őket - állítja a Berkley UC kutatói által végzett hosszútávú tanulmány.

A vegyi anyagok megzavarják az endokrin rendszer működését, általánosan megtalálhatóak a higiéniai termékekben, és hormon-utánzóként túl korai érettséghez vezetnek a gyerekek esetében.

Az elmúlt 20 évben a lányok hamarabb érték el a pubertást, és ez a folyamat nagyobb eséllyel okozhat egészségügyi és viselkedési problémákat.

"Tudjuk, hogy néhány dolog, amit a testünkre rakunk, kenünk, bejut a testbe - a bőrünkön keresztül, vagy azzal, hogy belélegezzük, esetleg akaratlanul lenyeljük őket" - mondta Kim Harley, a tanulmány vezető szerzője és a Berkley Közegészségügyi Iskolájának adjunktus munkatársa. - "Fontos lenne tudnunk, hogy ezek a vegyi anyagok miként hatnak az egészségünkre."



Az új jelentés, melyet az Emberi Reprodukció c. újságban közöltek, adatok gyűjtésén alapszik, és része a Salinas-i (Salinas Kaliforniában van) Anyák és Gyermekek Egészségügyi Felmérési Központjában (CHAMACOS) készült tanulmánynak. Ez a jelentés 338 gyermeket követett nyomon a születésük előttől kezdve a kamaszkorig, hogy feltárja, menyire befolyásolhatja a gyermekek fejlődését a korai környezeti befolyás.

Az elmúlt 20 évben a kutatások kimutatták, hogy a lányok, és vélhetőleg a fiúk is, egyre hamarabb érték el a pubertást. Aggasztó hír ez, mert a tudósok összekapcsolják a pubertás korai kezdetét a mentális betegségek nagyobb kockázataival, mell és petefészek rákkal a lányok és hererákkal a fiúk esetében.

A korai pubertás határozottan hozzájárul a mellek növekedéséhez és a menstruáció kezdetéhez, már 8 éves kor előtt. A lányok esetében az átlagos életkor 11 év. Ha a folyamat már 8 éves kor előtt elkezdődik, az szociális nehézségeket is okoz a lányok számára, beleértve a veszélyes viselkedésre való fokozott hajlamot - mondja Harley.

A kérdéses vegyi anyagok - ftalátok, parabének és fenolok - az endokrin rendszer megzavaróiként ismertek, amik utánozhatják a hormonokat és a gyerekek túl korai érésének okozói lehetnek. Ahogy a tanulmány megjegyzi, ezeknek a vegyi anyagoknak széleskörűen ki vagyunk téve, ezért döntő fontosságú, hogy a szülők tudatosan figyeljenek ezekre a dolgokra.

"Még több kutatásra van szükség, hogy az emberek a tudatára ébredjenek: vannak olyan vegyi anyagok a személyes higiéniai termékekben, melyek megzavarhatják a hormonháztartást a szervezetben." - jelentette ki Harvey, az UC hírlevele alapján.



A környezeti toxinok alapvetően hozzátartoznak a mindennapi modern élethez. Ez a cikk felhívja a férfiak, a nők, és különösképpen az anyák figyelmét bizonyos mérgező anyagokra, melyek hatással vannak az egészségünkre. Ez az információ segít eloszlatni a hiedelmet, hogy a mai modern termékek teljességgel biztonságosak, mivel „technológiai gazdagságban” élünk. Ezzel a tudással a kezünkben elkezdhetjük kivonni a mérgező anyagokat a környezetünkből önmagunk és utódaink érdekében.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.