2021. március 18., csütörtök

GoFundMe kampány 15000 dollár összegyűjtéséért, hogy plakátokon hirdessék az Ezüst Prést

Fordította: MCCS

Cobra 2021. február 27-i bejegyzésében, melynek címe "Akkor egyenek papírt", szerepel két link. A második lefordításra került. 

Eredeti angolul itt: 

https://www.zerohedge.com/commodities/gofundme-campaign-seeks-15000-silver-short-squeeze-billboards 

Írta: Tyler Durden

2021. február 27. 14:00

Köszönet néhányaknak a WallStreetBets-en (WBS) és más közösségi médián, a szélesebb nyilvánosság is kezdi észrevenni/felfogni a korrupciót és a krónizmust (mutyizást) a pénzügyi piacokon, beleértve a papírarany és papírezüst piacokat is.

Az ezüst rudak/ezüst/veretlen ezüst piaca az egyik legmanipuláltabb a Földön. Miután a WSB 'Reddit-Raiders' a hónap elején az egekbe küldte a GameStop részvényeit, a fórumon néhányan megpróbálták megszorítani az ezüstpiacokat manipuláló bankokat.


A hetekkel ezelőtti ezüst ETF-be történt eddig soha nem látott beáramlásokból ítélve, ami csaknem megduplázza a 15 éves ETF korábbi rekord beáramlását, a tudatosság csak tovább növekszik.A papírpiaci nyomorúság ellenére a "BullionStar.com" szerint "soha nem látott" kereslet volt a fizikai ezüstre.

Mint ahogy a Reddit felhasználók óriásplakátokat vásároltak a Times Square-en és az egész országban, és arra buzdították az embereket, hogy vásárolják meg a GameStopot - most úgy tűnik, valaki adományokat gyűjt „Ezüst Prés” óriásplakátok finanszírozására.

A népszerű "GoFundMe" közösségi adománygyűjtő platformon valaki, név szerint Ivan Bayoukhi kampányt hozott létre, hogy pénzt gyűjtsön óriásplakátok finanszírozására, melyek felhívják a figyelmet az "Ezüst Présre"

Eddig 310 adományozó 12 513 dollárt gyűjtött a 15 000 dolláros célösszegből - és bár most az óriásplakátok hirdetési helye olcsó a vírusjárvány miatt - a fenébe, miért is ne?

Íme az Ezüst Prés kampány leírása a GoFundMe-n:


"Az Ezüst Mozgalom epikus lesz...

Pár hónap vagy év múlva az emberek visszanéznek, és azt elmondják majd, hogy kezdődött ez az egész… 20000-en, akik megunták a manipulációt, olyat tettek, ami ellen a bankok nem tudtak védekezni... fizikailag vásároltak!! Úgy döntöttünk, hogy a saját térfelünkön játszunk, és az övéken.

Napok, hónapok kérdése, amikor ez a közösség meghaladja a milliót, és képzeld el mi lesz, amikor elkezdenek vásárolni.

EZ EGY OLYAN ADOMÁNYGYŰJTŐ AKCIÓ, AMI A HIRDETŐKNEK SZÓL: HOGY FELHÍVJUK A TÖMEGEK FIGYELMÉT!

Átlagemberek, akik együttesen tiltják le/be a Wall Street fedezeti alapjait - mindez epikus! Akár úgy is jellemezhetjük ezeket az srácokat mint a „decentralizált fedezeti alapok” emberei, akik az emberekért folytatnak háborút a nagy bankárok ellen.

Egy újabb ingerellenőrzési kör következik - a kérdés az, hogy mit vásárolnak az emberek - több GameStopot, egyéb „mémköveket”, hosszú volatilitású ETF-eket, fizikai ezüstöt vagy SLV-t.

Megjegyzés: A legutolsó mondatban szereplő fogalmakhoz, íme egy kis kiegészítés.

Hogyan működik az ezüst befektetés?

1. ETF (Exchange Traded Fund) 

Az ezüst az egyik legértékesebb fém, amelybe az arany után befektetnek. Az ezüstöt évszázadok óta használják ékszerként és hosszú távú befektetési lehetőségként.

A befektetési ezüst fizikai vásárlása mellett ma már rendelkezésére állnak különböző ezüst alapú kereskedési és befektetési eszközök. Ide tartoznak a részvények és származtatott ügyletek, például a CFD szerződések, ezüst határidős ügyletek, az aranybányászati társaságok részvényei és az ezüst- vagy nemesfém-bányászati társaságokba befektető tőzsdén forgalmazott alapok (ETF-ek).

Az ezüstpiac az elmúlt 20 évben erősen ingatag volt, kezdetben az erősen növekvő piacról, amely a 2000-es évek nagy részén és a 2010-es évek elején volt, és utat enged az utóbbi évek erőteljes hanyatlásának. Most azonban egyesek az ezüstöt olyan beruházásnak tekintik, amely profitálhat az ipari keresletből, különösen, ha az új kínálatot alacsonyabb árak korlátozzák. Általánosságban elmondható, hogy kétféle ezüst ETF van, és íme a különbség a két fő eszköz között:

1. Közvetlen ezüst ETF: Az ilyen típusú alapok ezüst rudakat tartanak, általában megbízott nevében, és részvényeket bocsátanak ki az ő birtokában lévő ezüst ellen. Az ilyen ETF-ek szorosan figyelemmel kísérik az ezüst árfolyamának napi ingadozásait. Ezért az ilyen ETF-be történő befektetés nagyon közel áll a befektetési ezüst vásárlásához, de alacsonyabb áron. Ennek oka az, hogy az ezüst fizikai vásárlása a jutalékokkal, a szállítással és a tárolással kapcsolatos további költségeket von maga után.

Ennek az ETF-nek ugyanakkor viselnie kell ezeket a költségeket, de megosztják azokat az alap minden részvényese között, ami a gyakorlatban csökkenti az ezüstbe történő befektetés költségeit egyénenként.

2. Részvényekbe befektető ezüst ETF: Az ilyen típusú tőzsdén kereskedett alapok ezüst társaságok részvényeibe fektetnek be, és nyomon követik az index iparágak szerinti mozgását. Egy ilyen ETF az egyik legjobb opció az ezüst befektetésére a tőzsdén keresztül. Az ezüst ETF-k legnagyobb előnye a diverzifikáció, amely minimalizálja az általános kockázatot.

Befektetőként valószínűleg hozzáadunk egy, kettőt, vagy legjobb esetben több ezüst társaság részvényét, ami növelheti tőkekockázatainkat, különösen, ha egy saját részvénnyel rendelkező társaság nehézségekbe ütközik növekedés szempontjából.

Az ETF-ben való részesedéssel aktívan birtokolhatja több ezüst társaság részvényeit egyetlen befektetéssel. Ilyen módon portfóliója diverzifikálható piaci kapitalizáció, üzleti modell vagy földrajzi elv alapján.

A választott ezüst ETF-t a Te személyes kockázati toleranciád határozza meg. Míg a közvetlen ezüst ETF-ek teljesítménye szinte teljes egészében a fém-ezüst teljesítményétől függ, addig a tőzsdei ETF-ek az alap egyes vállalatainak pénzügyi helyzetétől és növekedési kilátásaitól is függnek.

2. iShares Silver Trust ETF

Az iShares SIlver Trust (SLV) a legnagyobb ezüst befektetésű ETF, amely több mint 6,3 milliárd dollár értékű eszközöket kezel. Az SLV 2006-ban indult, és 2019. november 8-án kb. 380 millió uncia ezüst volt benne. Ezüst nagy részét a JP Morgan amerikai bank boltozataiban tárolják. Az SLV részvényeivel a New York-i tőzsdén kereskednek, és a befektetők, mint bármely más részvényt, megvásárolhatják azokat.

Az SLV-k CFD szerződésekkel is lehet kereskedni, amelyek lehetővé teszik a befektetők számára, hogy potenciális profitot szerezzenek akkor is, amikor az ár esik (short sale), és tőkeáttételt használhatnak nagyobb pozíció kezelésére, mint amennyit a szavatolótőke lehetővé tesz.

3. Befektetési ezüst

Az első módszer, amely valószínűleg legközelebb áll a legtöbb ember mindennapi életéhez, az, hogy fizikailag vesz fel ezüstöt vagy fektet be ezüstbe. Ez érmék, rudak, rúd stb. megvásárlásával történhet. Mielőtt bármilyen befektetési ezüstet vásárolnál, tudni kell, hogy az ezüst unciákban van mérve, mivel egy uncia körülbelül 31,1035 gramm.

Például befektetési ezüst vásárlásakor, érmék formájában, az érme ára nem lesz egyenlő az előlapján feltüntetett értékkel. Valódi értéke a benne lévő ezüsttartalomtól függ, és ez az ezüst ár jelenlegi tőzsdei árfolyamától függően változik. A legtöbb országban a befektetési ezüst árát és az egyéb árfolyamokat közzéteszik.

Magyar Cobra Csoport

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.