2017. július 30., vasárnap

Ízisz Misztériumai 5.




Az ókori világban, kétezer évvel ezelőtt, a Földközi-tenger térségében az Ízisz imádat volt a legnépszerűbb és legelterjedtebb vallás.

Az egyiptomiaknál rendkívül fontos Istennő volt, Ozirisz felesége, aki a jó anya és feleség megtestesítője.

Patrónusa volt a varázslatnak, a természetnek, a nőknek és a családjuknak. Az elbűvölő és gyönyörű Ízisz „mosolya” magával ragadta a különböző kultúrákat, akik találkoztak vele.

Rengeteg műalkotás készült róla, ezen a szobron Ízisz látható, egy sistrumot (3-4 fémrudacskából álló, csörgő érchangszer) és egy oinochoe-t (régi görög agyagedény, kancsó, mellyel a bort merítették és kisebb ivóedényekbe öntötték) tart a kezében.


                                                    Ízisz Istennő – római kori szobor




A rómaiaknál, a görögöknél, Európa és Ázsia sok részén a legkedveltebb Istennő lett, és sok olyan kultúra volt, ahol jó pár templomot szenteltek neki.
Ilyen helyek voltak a Római birodalomban, beleértve Rómát, Pompeit.

Aztán Spanyolországban és a Görög szigeteken is építettek neki templomokat, sőt Indiában is fellelhetők a nyomai. Az i. sz. 1. és 2. században rendkívül népszerű volt.

Kutatók, régészek találtak olyan tárgyi leleteket a mai Lengyelország területén, amelyek az ősi egyiptomi civilizációhoz kötődnek.
Legváratlanabbul ezek Ízisz Istennő szobrai voltak, és a 19. században ezt több forrás is megerősítette. Sajnos ezek a tárgyi emlékek a II. Vh során eltűntek. De a leírásuk és néhány fotó őrzi hitelességét ennek a történetnek.

Például Lengyelország nyugati részén találták ezt a bronz szobrot, mely Íziszt és Hóruszt ábrázolja, 1888-ban készült róla ez a rajz.



 


                    Ízisz és Hórusz-rajz 1888-ból      A szoptató Madonna


A másik képen Mária látható Jézussal, akit a kereszténység megjelenésekor Íziszként azonosítottak Közép-Európában.
 Ebben az időszakban kezdték elhagyni Ízisz fejéről a szarvat és a napkorongot belőle.

Mivel a szobrok készítése elég sokba került, „egyszerűbb” volt egy Madonnát „gyártani” a gyermekkel és ezt eladni, mint jó szerencsét, békét és áldást hozó műremeket.

Akkoriban ennek óriási hatása volt a Fátyol feloszlására.
Az arkhónok kidolgoztak egy tervet arra, hogy eltérítsék a kialakulóban lévő kereszténységet és elmeprogramozott szektává alakítsák. 
 
Elnyomták a teljes Istennő imádatot és hatályba léptették a niceai hitvallást (az első egyetemes, niceai zsinaton 325-ben, a Fiúnak az Atyával való egylényegűségét megfogalmazó hitvallás, ahol Isten önmaga életét az egyházon keresztül tárja fel számunkra).

Ízisz misztériumait titokban kellett tartani (sub rosa).
Ez a latin kifejezés a következőt jelenti:
a rózsa alatt, képletesen és közmondásképp, bizalmasan vagy titoktartás mellett, közölni valamit valakivel. Már az ókorban is a rózsa a hallgatás jelképe volt. 


 

A régi vagy modern mese szerint a szerelem istene egy szép rózsát ajándékozott a hallgatás istenének, Harpokratésznek. Ámor azért adta e virágot a hallgatás istenének, hogy ne fedezze fel Vénusz titkos beszédeit és tetteit. 
 
Innen ered a szokás, hogy a víg lakomákon az asztal fölébe rózsákat függesztenek.
Ez a rózsa bátorítja őket, hogy beszédeiket nem fogják dobra ütni. Régi várakban, kastélyokban ma is vannak ú. n. S.-szobák; így pl. a sárospataki várban is.



Cobra, az Ellenállás szóvivője segítségünkre van és felfedi számunkra ezeket az információkat. Sokak számára mindez újdonság, ahogy számomra is.
De nagyon jó, hogy a sötét erők befolyása megszűnik végre ezen a Bolygón is...örökre.

Egy másik információ: Cobra azt is ajánlja, hogy készüljünk az Eseményre úgy, hogy kapcsolódjunk a Galaktikus Istennőhöz. 







Ebben a videóban jól látható, hogy az Istennő energia spirális alakban áramlik hozzánk és micsoda Egységre vagyunk képesek, ha jó cél vezérel bennünket.
 A 2014-ben Kínában, Nanjingban megrendezett Olimpiai játékok alkalmával készült ez a videó, ahol 500 ember együttes „tánca látható az égben”.
További szép napot mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.