2018. június 18., hétfő

Nyári Napforduló


2018. június 21-én lesz ebben az évben a Nyári Napforduló. A nyári napforduló az északi féltekén a csillagászati nyár kezdetét jelenti, a legtöbb kultúrában számos ősi szokás kapcsolódik hozzá, megünneplésének ismét reneszánsza van.
Ekkor van a leghosszabb nappal és legrövidebb éjszaka.  

Minden évben több mint 20 ezer ember gyűlik össze Stonehenge-nél Angliában, hogy megcsodálhassák ezt a különleges eseményt. Ezen a helyen egy nagyon fontos Isten örvény helyezkedik el.





A kövek Kelta Keresztet formáznak, melynek jelentése: Gaia, a Földanyánk, ami egy ősi, Atlantiszi szimbólum. 
Aki szeretne többet megtudni a Szimbólumokról és jelentésükről itt megteheti: 

http://2012portal-hungary.blogspot.de/2017/03/szakralis-geometria-alapok-es.html )

Ez egy rendkívül fontos ünnep, a tudat fényét ünnepeljük és érezzük át, ahol minden ember rálelhet az Ébredésre. Ezen alkalommal a Fény győz a sötétség felett és Egységet, Teljességet hoz az életünkbe. A Nap igen erős energiája segíti az egyén számára a Megvilágosodást meglelni. A Fény, mely a Napból áramlik, utat nyit a magasabb dimenziókhoz.

A Druidák, az Egyiptomiak, a Maják, a Rómaiak és az Egyiptomiak is számon tartották ezt az eseményt. Az Egyiptomiaknál például ilyenkor a Nap „koronázta” meg a Szfinx fejét és Szethet legyőzte Hórusz (egyiptomi nevén: Heru, Har) Isten.



A kelta Druidák is megtartották ezt a fontos ünnepet, mígnem megjelent a kereszténység és feledésbe merült a tudás és a bölcsesség, melyet ez a rend tudott.
Napjainkban újjáéled a Druida rend és Stonehenge-nél szent rituálékat tartanak. A Nyári Napforduló alkalmával hármat is: Éjfélkor, Napfelkeltekor és Délben. Ceremóniájukon központi szerep jut a Békének.





A „ Négy nagy ünnep” egyike, a másik 3 az Őszi, Téli és Tavaszi Napforduló. Ekkor ünneplik a „Menny és a Föld” egyesülését. (A taoizmusból ered az elnevezés, mert a koronacsakra a Menny, a gyökércsakra a Föld kódneve)
A két elem, a Tűz és Víz egyesülését is ezen a napon ünnepeljük.

A Druidák bölcsessége messze földön híres volt, egyszerre voltak papok, bírók, gyógyítók és tudósok. Tisztelték a természet elemeit: Nap, Hold, Csillagok, Fák, Patakok, Tavak, Ligetek. Víz, Tűz.

Ismerték a reinkarnációt, de nem tudták, hogy kik "működtetik". Ha többet szeretnél tudni erről és a nem létező karmáról, akkor itt elolvashatod: 




Az Univerzum és a Természet törvényeinek képzett tudói voltak, és tiszteltek minden életformát. A teremtésre és természetre szentként tekintettek, hiszen az Isteni létmód kifejeződései. Voltak Isteneik és Istennőik egyaránt.


Hitték, hogy nem csak az emberiség létezik, mint értelmes faj a teremtésben. Nemcsak más fajokban, hanem a nem fizikai világban és azok lakóiban is hittek (tündérek, manók).

Az életük során arra törekedtek, hogy megvalósíthassák a Szeretet, Bölcsesség és a Teremtő erő Isteni képességét. Ezen képességek birtokában azt akarták elérni, hogy általuk a világ szebb legyen.

A fák tisztelete különösen fontos a druidák számára, az Életet szimbolizálja, sok Béke ligetet ültettek. A fa élelmet ad, védelmet, ha szükség van rá és energiát ad minden embernek, aki csak megöleli. Ágaival elér a Mennybe, gyökereivel pedig a föld mélyére hatol. (Érdekességképpen elmeséljük, hogy a taoizmusban is van történet egy fáról, mely minden 3000 évben terem egy barackot. Aki azt megeszi, elnyeri a Halhatatlanságot.)
Ismert szimbólumuk az Életfa, mely minden lét forrása, innen indul az Élet és ide tér vissza.




Végül egy nagyon szép zenével szeretnénk benneteket megajándékozni, ami Tir Na n-Og-ról, az Örök fiatalság földjéről szól, felfedezhető benne kelta nyelv is. A videóban az egyik énekes egy Triquetrát (Latin szó: „Három sarok” a jelentése) rajzol a földre, mely Untwine blogjának bal oldalán is felfedezhető. A hármasság a keltáknál gyakran előjön, jelen esetben ennél a szimbólumnál a jelentése: Test-Lélek-Szellem és Apa-Anya-Gyermek. Gyakran körrel együtt használják, mely a Végtelen szimbóluma és egyben védelmet is ad.





További szép napot mindenkinek! <3 :) 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.