2020. május 14., csütörtök

A kobra, mint szimbólum

Írta és összeállította: Réder Ágnes

A felágaskodó Kobra mint Egyiptomi szimbólum
Az Uraeus (többes Uraei vagy Uraeuses) egy stilizált egyenes kobra, a szuverenitás, a hatalom, az istenség és az isteni hatóság szimbólumaként jelenik meg ősi Egyiptomban. Uraeus szó szerint azt jelenti „Ö, ki felágaskodik, és csuklyája szétterjed.”


Az ágaskodó Kobra szimbolikája:
• a lelkierő, vagy a teremtő hatalma; intuitív bölcsesség
• az öntudatlan, aki öntudatra ébred
• Kundalíni felemelkedése (a gerinctőnél található három és félszer összecsavarodott kígyó, tudati energia amely az emberi fajban az Istenek által lett „ültetve”, hogy egy napon a negyedik ciklus felé közeledve, átlényegüljön)
• új élet, megfiatalodás és gyógyítás
• Újjászületés - a kígyó hullatja a bőrét és új bőrt termeszt. Ősi időkben a kígyók voltak kapcsolatba hozva az Istenségekkel és istennőkkel, esővel és termékenységi szimbolikával.
• Ouroborous, a kozmikus tojás (világegyetem) szimbóluma
• a szexuális szimbólum, vagy a kísértés egy szimbóluma - fallikus szimbólum.

A kobrák az új élet és feltámadás jelei voltak.
A csuklyáját széttáruló kobra a Nap szimbólumaként is megjelenik ebben az Ősi kultúrában, gyakran Ré szemeként is nevezik. Legtöbbször Rének és Shekmetnek, a két Nap Istenségnek tulajdonítják megjelenését. Maga a kobra a legmagasabb rangú védelmet szimbolizálja, amely megvéd minden rossztól az alvilágból.

A gerinc mentén az idegi központokon keresztül emelkedik, de a legfontosabb jellemzője a lelki energia szállítója, amely felemelkedik, akár az ágaskodó kobra, és aktiválja a Hórusz szemét, a harmadik szemet a két szemöldök között. Ez a tobozmirigy, amely az emberi öntudatot emeli fel a személyiségbeli, érzelmi tudatból az egységtudatba.



Néhány interjúrészlet
(forrás: ellenallas1111 . blogspot . com):
"Richard - Vannak még további kérdéseink az önkéntességgel és a tudatossággal kapcsolatosan. Csak egy gyors kérdés veled kapcsolatban. Te önként vállaltad ezt a küldetést?
COBRA - Én önként vállaltam ezt a küldetést sok ezer évvel ezelőtt, de nem tudtam, mire vállalkozom. Nem tudtam, hogy fog ez az egész kinézni.
Richard - Hogyan találtál rá erre a küldetésre itt a Földön?
COBRA - Nem rátaláltam erre a küldetésre itt a Földön. Tudtam, hogy van egy küldetésem, sosem felejtettem el.
Richard - Volt valamiféle hívás, ami kiment az Univerzumba, önkénteseket keresvén, akik vállalják, hogy eljönnek a Földre elősegíteni a változást?
COBRA - Igen.
Richard - Kifejtenéd ezt kicsit részletesebben? Honnan jött a hívás és hogyan ment ki?
COBRA - A hívás számos forrásból érkezett. Az egyik magának a Bolygónak a tudata, Gaia volt, mert egy bizonyos ponton a Fényerők nem úgy haladtak, ahogy az előre meg volt tervezve, így a hívás kiment a különböző csillagrendszerekbe. A legjobban képzett fénymunkásokhoz és fényharcosokhoz, hogy segítsenek megoldani ezt a helyzetet. És mindig is tudvalevő volt, hogy egy kockázatos küldetésről van szó, de azt sosem lehetett tudni, hogyan fog ez pontosan lejátszódni.
Richard - Van egy másik kérdésem. Mivel már említetted, hogy sokféle energia futott végig a testemen, meg tudod nekem mondani, milyen energiákról van szó?
COBRA - Általában nem válaszolok egyéni kérdésekre, egyéni spirituális fejlődést érintőekre. Legtöbbször az embereknek kell létrehozniuk egy belső kapcsolatot és megválaszolni maguknak ezeket a kérdéseket.
Richard - Valójában te már másik bolygókon is ezt tetted? Vagy mondjam inkább úgy, hogy a lelked már sokszor megtette azt, amit most? A felszabadítást, a változásokat, amiért ide jöttél - a küldetésedet.
COBRA - Sokszor része voltam már ilyesminek a galaxisban, de egyik sem volt olyan, mint ez.
Richard - Értem, köszönöm! Hogyan emeled a tudatosságodat?
COBRA - A tudatosságodat úgy tudod emelni, ha kapcsolódsz a saját Felsőbb Énedhez, valamint a Forráshoz.
Richard - Vannak a tudatnak szintjei?
COBRA - Igen, természetesen, vannak a tudatnak szintjei, és azok mindegyike összhangban áll a különböző energiatesteid egy meghatározott rezgésével."
Egy másik interjúrészlet:
"Lynn - A Cobra szó a COmpression BReAkthrogh (Végső Áttörés) szóból ered. A Föld felszíne egy szendvics jellegű nyomás belsejében van (intenzíven megnövekedett fény), amely felhoz minden olyan dolgot, ami átalakításra szorul. Azt a pontot is jelenti, ahol a föld alól és az űrből érkező Fényerők pontosan a Föld felszínén találkoznak. Van valami más oka is annak, hogy a COBRA fedőnevet választottad saját magad azonosítására?
COBRA - Nincs. Ez volt a tökéletes oka.
Lynn - Mit mondasz azoknak, akik azt állítják, hogy ez a név a te negatív reptilián ábrázolásod?
COBRA - Annyit mondanék, hogy mindenki, akiben felmerül ez a gondolat, tegye fel magának azt a kérdést, hogy miért tekint erre a kérdésre rosszul. Talán valami benne lévő dolgot tükröz, mert én érthető magyarázatot adtam a szó jelentésére vonatkozólag és nincs ezzel kapcsolatban más mondanivalóm."
És a harmadik:
"Stephen: Megírtad, hogy a Cobra elnevezés a Kompressziós Áttörés (Compression Breakthrough) rövidítése utal (arra, hogy a Fény erői mind fentről, mind pedig alulról nyomás alá helyezik a Sötét erőket a Földön felszínén, és ez végül az Eseményben kulminálódik.) és a blogodon meg is magyaráztad, hogy ez mit jelent. De miért is választottad ezt a nevet? Mint ahogy egyet is értenél vele, van benne egy kis félelemkeltés, hisz egyszerre jelent egy veszélyes és mérgező kígyót, és egyben az illuminátusok egyik erős szimbólumát is, már ha volt ilyen...
COBRA: A kobra a kundalini szimbóluma is egyben, ami a megvilágosodás, felszabadulás és szabadság erejét jelenti. Igen, EZ veszélyes az illuminátusoknak. Egy kis aggodalmat kelt bennük, hisz most minden okuk megvan rá, hogy aggódhatnak…"

Azt már csak én teszem hozzá, nem Cobra mondta, de lehet, hogy mivel a kobra a felemelkedés, az öntudatra ébredés, a szuverenitás, a hatalom, és a kundalíni felemelkedésének ősi szimbóluma, - és akkor lássuk be, ennél vagányabb nevet nem is választhatott volna, tekintettel a küldetése lényegére -, ezt a kifejezést is programozták, hogy ellenérzést váltson ki, mint az Ashtar Parancsnokságot...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.