2023. január 6., péntek

2023: A Lélek Visszatérése

 Eredeti bejegyzés itt: 

http://2012portal.blogspot.com/2022/12/2023-return-of-spirit.html


A fenti képen egy grafikus efemerida látható. Egy kis információ arról, hogy mi is ez:

Az Efemeridák az asztrológiában

Az Efemeridák egy, az asztrológusok munkáját segítő, nagyrészt táblázatokat tartalmazó gyűjtő-könyv.
 
Az Efemeridákban napi bontásban, a bolygómozgásokat-, illetőleg múlt-, és jövőbeni bolygóállások pontos helyét előzetes számítások alapján, időrendbe szedve rögzítették.

Az Efemeridák segíti az égitestek aktuális geocentrikus helyeinek kiszámítását pályájuk meghatározásával. A könyv tartalmazza a különböző csillagidőkhöz tartozó bolygó-, és ház-sarok pozíciókat is, szélességi körönkénti bontással.

A Magyar Efemerida 1921-2030-ig tartalmazza a bolygók Tropikus Zodiákus Ekliptikai hosszúsági-, és az Égi Egyenlítőtől mért Deklinációjuk értékeit, 0 órára megállapítva.

A csillagászati Efemerida asztrológiaitól való adatkülönbözősége a Tropikus és a Sziderikus Zodiákus eltérésének eredménye.

A fenti képen, bal oldalt a következő Bolygók jelei láthatóak különböző Csillagjegy állásokban: 

-Jupiter




-Holdcsomópont ( A holdcsomópontok a Hold pályájának az ekliptikával való kereszteződései.

Azt az ekliptikai metszéspontot, melyen áthaladva a Hold az ekliptika fölé jut, északi vagy felszálló csomópontnak nevezik. Egyéb nevek: sárkányfej, Rahu, anabibazon (a görög ἀναβολή — emelkedés + βασις — alap szavakból). Jele: ☊

Az ezzel szemben álló metszéspontot, amelyen áthaladva a Hold az ekliptika alá kerül, déli vagy leszálló csomópontnak nevezik. Egyéb nevek: sárkányfarok, Ketu, katabibazon (a görög καταβολή — esés + βασις — alap szavakból). Jele: ☋ )

-Chiron



-Uránusz



-Szaturnusz



-Neptunusz



-Eris ( "Bár Eris nagyobb Bolygó, mint a Plútó, sajnos majdnem teljesen semmibe veszik. Eris a heves, harcias Istennő archetípusa, aki véget vet a frekvencia huroknak és visszahozza az Isteni Nőiséget." - Untwine)


-Plútó


"Az asztrológia, vagy a csillag bölcsesség, a csillagok nyelvét jelenti, ami befolyással, hatással van minden teremtésre, függetlenül attól, hogy tudatában vagyunk-e ennek, hiszünk-e benne vagy sem. De az a mód, ahogy mi kapcsolódunk ehhez, valamint a mi tudatosságunk szintje változtatja meg, hogy ezek az asztrológia hatások hogyan befolyásolnak minket. Ezt nagyon sok ember megérti most már, amikor az Újhold és a Telihold befolyását elfogadja. Hiszen minden más asztrológiai befolyás pontosan ugyanezen a módon működik" - Untwine


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.