2018. február 23., péntek

Igazság és Hatalom

Untwine 2018. február 18-án megjelent cikke.

Fordította: Takács Anikó

Ez egy egyszerű módja a valódi Erkölcs meghatározásának, mindazon túl, ami a felszínen mutatkozhat meg.
Az Igazság és a Hatalom alapvetően az a két dolog, amely minden lény cselekedeteit motiválja, de ehhez a két dologhoz való viszonyuk nagyban eltérhet.
Az Igazság az ok, és a Hatalom az okozat.
Három fő irányvonal létezik, amelyet az emberek követhetnek:
- Kizárólag Hatalomra törekszik: a sötét út
Azok a teremtmények, akik kizárólag hatalomra törekednek, teljesen figyelmen kívül hagyva és nem törődve az Igazsággal, a sötétséget szolgálják. Csupán alsóbb síkokon, fizikain, stb. alapuló elégedettségre vágynak, figyelmen kívül hagyva a magasabb szintű igazságokat, amelyek az alacsonyabb síkok alapjait képezik. Lehet, hogy keresik a tudást, például okkult tudást, nincsenek azonban tekintettel a tudás mögött rejlő valós Igazságra, kizárólag saját személyes hatalmuk érdekében kívánják azt felhasználni. Nem feltétlenül tartoznak hivatalosan a sötét erőkhöz, de így, vagy úgy a sötétek programját szolgálják.
- Igazság a Hatalom szolgálatában: a szürke út
Sok teremtmény felismeri valamilyen módon, hogy az Igazság megismerése végső soron minden hatalom Forrása. Így ők keresik az Igazságot, de többé-kevésbé csak azzal a szándékkal, hogy ők maguk több Hatalomhoz jussanak. Itt temérdek különféle útról beszélhetünk, a szürke különböző színárnyalatairól, a sötéttől kezdődően egészen a világosig, attól függően, hogy a figyelem milyen mértékben irányul az Igazságra, vagy a Hatalomra. Néhány ember rendelkezhet különféle mértékű Igazsággal, amelyet sokféle egyéb célra használ fel: politikai hatalomra, okkult, vagy pszichikai hatalomra, hírnévre és elismerésre, mások feletti hatalomra, pénzügyi hatalomra, vagy karrierre, stb.
A felszínen úgy tűnhet, hogy ők az Igazság és a Fény szolgálatában állnak, és több tettük valóban szolgálhatja is a Fényt, de egyik pillanatban szolgálhatják a sötétséget, míg a másikban a Fényt, többé-kevésbé anélkül, hogy ők maguk ezt felismernék. Például jobban törődhetnek saját személyes megvilágosodásukkal, az összes teremtmény gyógyulásában rejlő érdekek ellenére, nem tudatosítva magukban, hogy ők is az egész részei. Az e mögött húzódó okok, a különféle félelmek, traumák, a rettegés a túlélésért, stb., amely belehajszolja az embereket abba, hogy kompenzáljanak és magukat próbálják megmenteni. Mélyen legbelül, nekik nem igazán az a fő gondjuk, hogy tudják, hogy a sötétséget, vagy a Fényt szolgálják, függetlenül attól, hogy mit mondanak másoknak, illetve maguknak, ami mélyen legbelül leginkább érdekli őket, azok a saját egyéb céljaik.
- Az Igazság kutatása, Hatalom az Igazság szolgálatában: a Fény útja
Ez az egyetlen olyan út, amely valóban a Fény felé vezet. Minden hatalom készséggel az Igazság szolgálatába helyeződik, függetlenül a különféle egyéb személyes érdekektől. Hajlandóságot mutat kemény döntések meghozatalára, amely nem feltétlenül szolgálja a személyes érdekeket, legalábbis rövid távon, amennyiben az segíti az Igazság előrehaladását. Az Igazság végül is az, amely leginkább mindenki szolgálatára lesz, mert a legfőbb Igazság az Egység, Szeretet és Béke, így ezt szolgálja, a Szeretetet és Békét minden lény számára Egyként, amennyire csak lehet.
Ez nem jelenti a Hatalom elutasítását, ellenkezőleg, minél több az Igazság, annál több Hatalom áll rendelkezésre, mivel a Hatalom csupán az Igazság okozata. De minden nagyobb Hatalom annak az Igazságnak a szolgálatába lesz állítva, amely létrehozta őket.

Ezt egy hasznos iránytűnek tartom, mely segít a Földön zajló komplex helyzetekben tájékozódni.
Felszabadulást minden Teremtménynek!
A Fény Győzelme!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.