2017. szeptember 24., vasárnap

Mandalák

A szó, az ősi indiai nyelvből, a szanszkritból származik, melynek jelentése kör, ív, korong. Egyesek szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll. Elkészítési folyamata is egyfajta meditatív szertartás. Még ma is sok tibeti és indiai használja meditációs technikákhoz, gyakorlatokhoz. Mostanában egyre többen fedezik fel "újból" a Bolygó más részein is a szépségét és óriási hatását az emberi lélekre.


Valóban segít az elmélyülésben, kikapcsolja a mindennapi stresszt. Miközben rajzolja vagy nézegeti őket az ember, átcsöppen egy másik dimenzióba. Nincs tér és idő.… A lelkünk érzi, hogy magára talál. Nem rohanunk, nem idegeskedünk, a pulzus lelassul és csak abban a pillanatban érvényesül egész lényünk.
A mandala maga a tökéletesség, segít átélni belső világunk titkait. Pozitív változást idéz elő és egyensúlyt teremt.

Nem szükséges hozzá óriási tudás és semmilyen vallási irányultság sem. Szándékosan nem is szeretném az ilyen jellegű, hozzá kapcsolódó értelmezést vizsgálni, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a vallás szintén egy arkhón "találmány". Inkább azon jelentését szeretném megragadni, amely abban nyilvánul meg, hogy segít teljessé válni, fejleszti a kreativitást, segíti az ellazulást és a kavargó érzelmeket lecsendesíti.

Adott egy darab papír, toll, színes ceruzák, esetleg körző, de használhatunk homokot, köveket, virágokat. A szivárvány minden színét felhasználhatjuk, akár krétával egy aszfalt felületen vagy a otthon a falra rajzolva.
A lényeg az, hogy arra koncentrálva elfelejtjük azokat a gondokat, amik feleslegesen legyengítik a tudatszintünket.

Mikor jól érzed magad és az össze-vissza szaladgáló gondolatok eltűnnek, akkor vagy a megfelelő "helyen".
Ideális esetben akár olyan is megtörténhet, hogy megleljük valamihez a megoldást, a helyes utat, amit máskor nem vennénk észre, mert olyan szinten le vagyunk terhelve minden mással. Valaki számára ez talán túl távolinak tűnhet és nem érti, hogy miért foglalkozunk ilyen dolgokkal. 


Nos, talán sokan nem tudják, de a gyermeki énünk nagyon el volt nyomva egy pár ezer évig, és most alig várja, hogy megújuljon. Hogy meglássa a szépet, hogy szárnyaljon a fantáziája és higgyétek el, hogy nagyon hálás lesz azért, hogy kényeztetjük és elvarázsoljuk. Az önformálás ebben a mostani időszakban nagyon nagy segítség mind saját magunk, mind pedig az emberiség szempontjából.

Aki pozitivitást "termel" maga körül, vonzani fogja a jót és a szépet. Azt kívánom, hogy minél többen ragadják meg a pillanatot és merüljenek el ebben a harmonikus világban. Most pedig jöjjenek a képek, hiszen talán ismertek már annyira, hogy vizuális típus vagyok és csodaszépeket találtam megint. Sőt találtam egy videót is nagyon szép aláfestő zenével, érdemes megnézni. Sok szeretettel mindenkinek!


Kellemes mandalázást kívánok!

Viki




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.