2017. október 27., péntek

Kedves Rózsák!



Visszatérés…..ez a címe annak a zenei videónak, amiben Jennifer Berezan mantráz a Máltai Hal Saflieni-i hipogeumban ( a szó földalatti helységet jelent) méghozzá az Orákulumszobában (nevezhetjük jóskamrának is). 


 










                                                 Model: a hipogeum felülnézetben




Néhány szó erről a szobáról:

Az orákulumszoba majdnem négyszögletes alaprajzú helyiség. Falába embermagasságban egy apró fülkét vájtak; az ebben a kicsi üregben kimondott vagy akár csak elsuttogott szavak a nagyszerű akusztikának köszönhetően mindenhol kiválóan hallhatóak. Az építmény akusztikáját szakértők is vizsgálták.



                                                        Orákulumszoba



A Fő szoba nevezetű helység melletti gödörben találták ezt a szépséges szobrot, melynek „Az Alvó Nő” nevet adták. Jelenleg Vallettában, Málta fővárosában található a Régészeti Múzeumban.




                                                        Az alvó hölgy





A Díszes terem nevezetű helyiségben festett spirál rajzok tömkelege található. Az egész földalatti kamra a termékenység Istennőjének épült. 


 



A Rózsa Rendje tisztában van az Istennő spirál fontosságával. Részlet a 2016 áprilisi Cobrával és Ízisszel közös Felemelkedés Konferenciából:


Az Istennő spirális energiája aktiválja a megbocsátás törvényét. A nyitott szív a kulcs. Amikor Jézus azt mondta: "én VAGYOK az út, az élet és a felemelkedés", belevéste ezeket a szavakat az éteri rácsmintákba, amelyek felkészítettek minket a felemelkedésre. Az Istennő Spirális Tudatosságának fényenergiája akkor tud a lényünkbe áramolni, amikor az ÉN VAGYOK jelenlétének női befogadóképességének állapotában vagyunk. Az Istennő Spirális Tudatosságában meg tudjuk gyógyítani a múltat és meg tudjuk teremteni a jövőt a jelen pillanatban – MOST.” 


 


Az Orákulumszobának tehát mesés akusztikája van, a rezonancia példanélküli. A hangokat mindenhol hallani és az egész test átveszi ezt a rezonálást. 
Van egy kutatás, miszerint a 111 Hz frekvencián túli hangok bekapcsolják az agy olyan területeit, amik a hangulatokat szabályozzák, empátiát, intuíciót, meditációs állapotot idéznek elő. 
Ez a mészkőbe vájt, több ezer éves Istennő Templom 11 méterrel a föld alatt helyezkedik el és ez a frekvencia minta csodálatosan érzékelhető és hallható benne. 
 

A videóban Jennifer gyönyörű hangján kívül Nicholas Roerich képei láthatóak. Aki esetleg nem ismeri, Cobra a következő információt adta róla a Cintamani című írásában:


A kőből kapott egy darabot Nicholas Roerich is, aki megpróbálta a világbékét elérni vele. Az általa létrehozott, jól ismert Béke jel a hármas Szíriusz csillagrendszerhez kapcsolódó szimbólum.”

A képen a zászló közepén lévő szimbólum a Béke jel.






Nicholas Roerich sokat utazott és Ázsia több országa is befolyásolta művészetét, mint pl. India, Tibet, Kína, Szibéria vagy Mongólia
Roerich imádta a Himaláját, nagy hangsúlyt kapott a látványa öregkori képeinél.





                                       A kép címe: „Ő az, aki megvédi a világot”



Csak érdekességképpen jegyezném meg, hogy a Himalája legmagasabb csúcsát, amit mi Európában Mount Everestként ismerünk, nőnemű entitásként azonosítja a tibeti kultúra. Csomolungmának nevezik, aminek jelentése: A Föld Isten anyja.



A legvégére pedig íme a pompás hangzású zenei videó:


Kellemes zenehallgatást és csodás ellazulást kívánok mindenkinek! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.