2018. szeptember 17., hétfő

Ízisz Misztériumai 8.

Cobrától az Ízisz Misztériumai bejegyzés itt olvasható:

https://ellenallas1111.blogspot.com/2017/01/izisz-miszteriumai.html

Ebből több részletes feldolgozás is készült, melyeket itt olvashatod el:















A Rózsa a Virágok Királynője. Megannyi színben és formában lelhető fel a természetben. Egyik legismertebb és leginkább felhasznált fajtája a Damaszkuszi Rózsa.
A Damaszkuszi Rózsát már évezredek óta termesztik. Gyönyörű rózsaszín színe és nagyon erős illata van. A szirmaiból kivont rózsaolajat a kozmetikában nagyon szeretik. De készíthető a virágából még: rózsavíz, szörp, lekvár vagy kandírozott rózsaszirom is.



Egyedülálló illatával hívta fel magára a figyelmet, ezért jelentős mennyiségben termesztik: Iránban, Törökországban, Marokkóban, Indiában és Bulgáriában.



A Rózsa gyógyító és szépítő hatása már évezredek óta ismert: nyugtat, ellazít és feloldja a félelmeket. Érintés nélkül is végigsimogatja a lelket. 
Évezredekkel korábban a fürdők vízében adott enyhülést a test fájdalmainak és a kimerültségnek. 
A Damaszkuszi rózsa olajának több mint 400 kémiai összetevője van, ami segít bőr regenerálásban, ezenkívül dopamint is tartalmaz. Ez a hírvivő molekula felelős a jutalmazásért és a boldogságérzetért az agyban. 

Ennek a rózsának az illóolaja a női energiákat harmonizálja, növeli a lelkierőt, erősíti az empátiát, az elfogadást. Ez vonatkozik a saját magunk és mások elfogadására is.

Segít ragyogni és elbűvöl minden szinten.....



A Szerelem, Szeretet, Tisztaság és Érzékiség szimbóluma már évezredek óta. Megnyitja  a szíveket. Pierre-Joseph Redouté, aki botanikus és festő volt egy személyben, csodás képeket készített a Damaszkuszi Rózsáról:



Cobrától tudjuk, hogy Ízisz papnői a rózsát használták szakrális szimbólumként. A Rózsa Rendje csak a beavatottak számára volt elérhető és mivel Ízisz Misztériumait titokban kellett tartani, ehhez a "Virágok királynője" tökéletesen megfelelő szimbólum volt. Latinul ezt a titoktartást Sub Rosa-ként emlegették, ami ezt jelenti:

"(lat., a. m. a rózsa alatt), képletesen és közmondáskép a. m. bizalmasan vagy titoktartás mellett, p. közölni alamit valakivel. Már az ókorban a rózsa a hallgatás jelképe volt. A régi vagy modern mese szerint a szerelem istene egy szép rózsát ajándékozott a hallgatás istenének, Harpokratesnek. Amor azért adta e virágot a hallgatási istenének, hogy ne födözze fel Venus titkos beszédeit és tetteit. Innen ered a szokás, hogy a víg lakomákon az asztal fölébe rózsákat függesztenek. Ez a rózsa bátorítja őket, hogy beszédeiket nem fogják dobra ütni. Régi várakban, kastélyokban ma is vannak u. n. S.-szobák; igy p. a sárospataki várban is."

Drága Rózsa fivéreim és nővéreim, eljött a mi időnk! Kinyílunk, mint a Rózsa és gyógyulást hozunk Gaiara. Nem kell többet titkolnunk a bájunkat, a szeretetünket, a könyörületünket. 

Idézet Isis Astaratól:

"A Rózsa Rendjén keresztül az Istennői Energia visszatér a Földre. Ez az egység valódi tudata, mindenféle verseny nélkül, anélkül, hogy bármelyik másik élő teremtménnyel hasonlítanád össze önmagad. Ez a lélekjelenlét része az anyagon belül. Mindez feltétel nélküli szeretetről, tiszteletről és megértésről szól. Mi mindannyian egyazon, gyönyörű, csillogó gyémánt fazettái vagyunk. Csak a szívedben leszel jelen, megtartva a középpontodat, mély gyökereket eresztve Föld anyánkba, és szárnyakat az ég felé."



Cobra ajánl egy meditációt a Rózsa Rendje számára, melyben szintén a Rózsa virág jelenik meg a vizualizációban. Aki esetleg nem ismeri még, erről van szó:



Ez a fenti meditáció a Szexuális energiánkat képes gyógyítani, ami rendkívül sokat torzult és sérült az évezredek alatt.

Csodás megéléseket kívánok mindenkinek! :)

Az Istennő Felemelkedést akar és Felemelkedés lesz! 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.