2021. szeptember 21., kedd

A gyógyulás és az egyensúly 1. rész

Eredeti bejegyzés itt:


http://recreatingbalance1.blogspot.com/2014/10/healing-with-balance.html

Fordította: MCCS

Írta: Untwine

Hiszem, hogy minden probléma visszavezethető az egyensúly hiányára, és annak működését elemezve a gyógyulás a probléma gyökerénél történhet.

Korábban már szó volt arról, hogy a nő a befogadás, az egység, a kapcsolódás, az együttérzés, az elfogadás és az elengedés. A férfi pedig a cselekvés, az egyéniség, az egyediség, a választás és a szabad akarat.

Ez észrevehető a nemi szervek, a Nap és a Hold, vagy más férfias és nőies archetípusok dinamikájának megfigyelésével.

A Hold és a jóni passzívan elfogad, befogad, megtart, létrehoz. Ez a befogadóképesség teszi lehetővé, hogy minden egységben lehessen.

A Nap és a lingam kezdeményez, belép, ad, aktívan generál. Ez a cselekvés teszi lehetővé a mozgást, az A pontból a B pontba való eljutást, így teremtve egyedit több pont között: minden pillanat, minden élőlény egyedi.


Itt most energiákról van szó, nem pedig nemekről. Az univerzumban minden testben mindkét polaritás megtalálható, különben egyszerűen nem létezhetne. De mi is szerepet játszunk a teremtés mandalájában, vagyis a fizikai alakzatok energiát hoznak létre: amikor egy pentagrammát rajzolunk, az energiát hoz létre, és ugyanígy a nemek és más fizikai alakzatok is energiát hoznak létre.

A teremtés minden skáláján minden tökéletes egyensúlyban van a befogadás és a cselekvés, az egyediség és az egység között. Minden egyedi ugyanakkor minden egy.

Ha az életünkben valahol hiányzik az egyik polaritás, szenvedni kezdünk és addig leszünk akadályozva, blokkolva, amíg az egyensúly helyre nem áll. Tehát azoknak, akik rabszolgasorba akarnak taszítani minket, alapvető stratégiájuk az egyensúlytalanság megteremtése: az, hogy az emberek állandóan blokkolva legyenek valamelyik polaritásban, és, hogy mesterséges konfliktusokat hozzanak létre a két polaritás között.

Ez két irányba történhet. Az egyik a torz férfienergia, miközben a női energiát elfojtják. Ez akkor nyilvánul meg, amikor az emberek nem veszik figyelembe, hogy mindannyian egyek vagyunk, kapcsolatban állunk egymással, egymásra vagyunk utalva, és semmi sem létezik elszigetelten; amikor az emberek önző módon viselkednek, lopnak, versengenek, azt gondolják, hogy egyeseknek veszíteniük kell ahhoz, hogy mások nyerjenek, amikor az emberek félnek befogadni, meghallgatni másokat vagy kapcsolódni a másikhoz, azt gondolják, hogy fontosabbak másoknál, és mértéktelenná válik az önzés.

A másik a női energia eltorzulása, és a férfias energia elfojtása, amit mátrixnak nevezhetünk (a mátrix anyaméhet jelent). Ez akkor nyilvánul meg, amikor az ember nem veszi figyelembe saját vagy mások egyéniségét, azt hiszi, hogy mindannyian csak a környezetünk termékei vagyunk, amikor az emberek nem fogadják el, hogy másoknak más az ízlése vagy az életmódja, és olyan rendszert erőltetnek, amelyben mindenkinek ugyanúgy kellene gondolkodnia, ugyanúgy kellene kinéznie és ahol az egyéni kezdeményezést és önkifejezést elnyomják.

Mindkét energia összefonódik, az egyéniséget, egyediséget (férfias) el kell fogadni (nőies), és az egységet (nőies) meg kell valósítani a cselekvésben (férfias). Az egyik nem létezik a másik nélkül. Nem állnak ellentétben egymással, sokkal inkább szeretők. Mindkettő egyformán isteni és fontos.

Lássunk egy példát a gyógyulási folyamatra: amikor valakinek nehéz érzései, gondolatai vannak, kétféleképpen közelítheti meg a problémát. A női oldal az elfogadásé: önmagunk feltétel nélküli elfogadása, elfogadása annak, hogy befogadjuk, elismerjük és érezzük ezeket az érzéseket, így azok nem akadnak el, szabadon áramolhatnak majd felszabadulhatnak. Ez nagyon fontos, mert amíg el vannak fojtva, nincsenek elismerve és elfogadva, addig nem tudnak áramolni, így mozdulni sem, tehát bennrekednek.




A férfias megoldás a cselekvésé: kilépni a helyzetből úgy, hogy kiválasztjuk mit akarunk, döntést hozunk, és arra összpontosítunk. Ez ugyanolyan fontos, hiszen mi vagyunk a teremtők és a dolgok nem változhatnak, ha nem teremtünk, nem alkotunk, nem veszünk részt bennük.




Egy másik példa az emberek hozzáállása a változásokhoz, akár a személyes életükben, akár globálisan. A maszkulin oldal azt mondja, hogy csak mi magunk vagyunk képesek rá, senki sem fogja helyettünk megcsinálni, és nem jön senki, hogy megmentsen minket. A nőies oldal pedig azt mondja, hogy engedjük el magunkat és bízzunk az isteni tervben, ismerjük fel és fogadjuk el, hogy segítségre van szükségünk. Gyakran ezt a két oldalt egymásnak ellentmondónak tüntetik fel, pedig nem azok. Mindkettő érvényes, és mindkettőre szükség van a harmonikus változás megteremtéséhez.

Amíg valaki csak az egyik polaritásban van, a helyzet megreked.

Ha mindkét aspektust egyformán kezeljük, akkor gyógyulhat meg a helyzet.

Ez az elv minden belső és külső körülmény esetén alkalmazható.

Hamarosan jövünk a 2. résszel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.