2021. szeptember 28., kedd

A gyógyulás és az egyensúly 2. rész

Eredeti bejegyzés itt:

http://recreatingbalance1.blogspot.com/2014/11/healing-with-balance-part-2.html

Fordította: MCCS

A cikk 1. része itt olvasható:

https://ellenallas1111.blogspot.com/2021/07/a-gyogyulas-es-az-egyensuly-1-resz.html

Írta: Untwine

Mielőtt továbbmennénk, szeretném még egyszer tisztázni: elsősorban a férfi és a női energiákról beszélek, nem a nemekről. Bár a nemek fontosak, mert a fizikai alakzatok, formák energiát hoznak létre, mégis minden lény mindig mindkét polaritást hordozza. Tehát nem az a lényeg, hogy a nők legyenek mind befogadóbbak, a férfiak pedig mindinkább aktívak, vagy fordítva. Ez automatikusan diszharmóniát okozna mind belsőleg, mind külsőleg, mivel nem tiszteli azt, akik valójában vagyunk. Mindkét polaritást integrálni kell, és belsőleg, minden egyes lényen belül kell kapcsolódniuk egymáshoz.

Az isteni női energia nagyon nehéz helyzetben van ezen a bolygón. Egy véletlenszerű, irányíthatatlanná vált kvantum anomáliában fürdik, ami a teremtés szempontjából nem egyezik a Forrás tervével. A teremtés a tiszta harmónia felfedezése. A diszharmónia nem szükséges ehhez a felfedezéshez, ellenkezőleg, blokkolja és felfüggeszti azt. Gondoljatok egy zenekarra: egy diszharmonikus zenekar képtelen a szép zenére, hiszen a zene csak akkor szárnyalhat, ha az egész zenekar összhangban van. Valódi életünk csak akkor kezdődhet el, ha harmóniában vagyunk.

A gonosz és diszharmonikus dolgok miatt gyakran kényszerülünk arra, hogy bezárkózzunk. Természetes, hogy nem tudjuk és nem akarjuk a diszharmonikus dolgokat befogadni. Ám végül az történik, hogy legtöbbször bezárjuk a befogadóképességünket és elveszítjük a kapcsolatot a való élettel. Nem figyelünk többé egymásra, nem figyelünk meg és nem érzünk senkit és semmit, a környezetünket sem. Részeink többé nem kapcsolódnak senkivel és semmivel. Elveszünk a menekülésben, a harcban a női energia, a teremtés egésze közötti egység horgonya nélkül.

Jó gyakorlat, és segíthet ezen a helyzeten, ha vizualizálunk egy a gyökércsakránkból kiinduló vörös fényt a lábainkon keresztül (amelyek gyökereknek tekinthetők), amit kiterjesztjük a föld belsejébe egészen annak magjáig, és az egész auránk köré.

Ugyanakkor ez a probléma csak a két polaritás egyensúlyával és összekapcsolásával oldható meg igazán.

Másrészről a férfi energia helyzete sem könnyű. Amikor diszharmóniával szembesül, a férfi energia dühös lesz. A dühöt gyakran félreértik. Akkor történik, amikor az ember olyan helyzettel szembesül, melyet nem szabadna eltűrni. Ez az energia a Forrásból érkezik és azért van itt, hogy segítsen megváltoztatni és megoldani a helyzetet, hogy cselekedjen és eltávolítsa a blokkokat. Ezért van sok energiánk, amikor dühösek vagyunk.

 A mátrix persze megtanított minket arra, hogy elnyomjuk ezt az energiát, mondván: nem tehetünk semmit a világ megváltoztatásáért, ez a dühöngő energia rossz, le kell állítani és csak haladjunk tovább az életünkkel.

 Amikor ezt tesszük, a harag által generált hatalmas mennyiségű energia nem tűnik el, hiszen törvény a fizikában, hogy az energia nem tűnik el, ehelyett tudattalanná válik, és így mindenféle visszaélésnek van kitéve a szabad akaratunk hatókörén kívül, mint minden, ami tudattalan. A harag ilyenkor körbefut és agresszívvá válik (külsőleg), vagy depresszióvá, apátiává, letargiává és betegséggé (belsőleg). 

A legtöbb ember a Földön rengeteg elfojtott haragot halmozott fel látva a visszaéléseket és a diszharmóniát. Valójában mindannyian a Forrás tervei alapján lettünk teremtve, ami azt jelenti, hogy mindannyiunknak tiszta harmóniában kellene élnünk, tehát mindannyian rosszul érezzük magunkat bizonyos fokig a fátyolon belüli létünk miatt, akár tudatos ez, akár nem. A férfias energiánk természetesen meg akarja változtatni a dolgokat, ami lényegében harag, és amíg ez elfojtott és tudattalan, addig nagyszerű üzemanyag a rabszolgatartók számára, akik eltérítik és saját céljaikra használják, és éppen abból az energiából élnek, ami arra hivatott, hogy megbuktassa őket.

John Lennon zenéje 432 Hz-en, ős-sikoly terápiával: 

https://www.youtube.com/watch?v=l9ZB90An5ds&t=140s

Az ehhez hasonló problémákat tehát mindkét polaritásban meg kell oldani ahhoz, hogy a helyzet megoldódjon. Az egészséges női energia csak akkor létezhet és lehet befogadó, ha összekapcsolódik az egészséges férfienergiával, amely képes kiválasztani és megkülönböztetni azt, hogy mi harmonikus és mi nem. A tiszta női energia önmagában nem szelektál, mindent egyként elfogad, tehát vagy tisztán elfogad mindent és együttérez mindennel, vagy el van fojtva. A férfienergia egyenként látja a dolgokat, a részleteket, így képes nemet mondani bizonyos dolgokra, és megtenni a megfelelő lépéseket a változás érdekében. Ha azonban egyedül van, akkor megrekedhet a részletekben, elveszítheti a célt és az összképet, és a cselekedetei nem lesznek egészségesek, ha nem fogadják őket, először is belül.

Tehát a két polaritás csak akkor létezik harmóniában, ha kapcsolódnak egymáshoz, ám az egyik polaritás torzulásai automatikusan torzulásokat okoznak a másik polaritásban is, és ez egyre rosszabb lesz, ahogy kering az energia a kettő között. Ha a női energiát elnyomják, és nincs aki befogadná a férfi cselekedetet, a férfi elutasítottnak, figyelmen kívül hagyottnak és nem-támogatottnak érzi magát, energiaáramlásának nincs eredménye, így egyre dühösebb lesz, és ha nincs befogadó csatorna, ahol a dühöt egészségesen levezethetné, egyre torzabbá és mérgezőbbé válik, így a női oldal is egyre jobban bezárul. Ebből is látszik, hogy ha csak az egyik polaritással foglalkozunk, az nem old meg semmit.

A tiszta isteni férfienergia épít, kezdeményez, új projekteket, változást, sokszínűséget teremt. Kinyújtja a kezét mások felé és kreatív módon fejezi ki a szeretetet. Érvényesíti az igazságát minden külső körülménytől függetlenül, kiáll érte és nem adja fel. A jangban mindig kell lennie egy kis jinnek is, így befogadó a környezetére is, tiszteli azt, és tetteit harmonizálja a befogadójával.

A tiszta isteni női energia támogat másokat, a toleranciáról, a megfigyelésről, a hallgatásról, a csendről, az elengedésről szól. Nagy erő rejlik abban, ha passzívan hagyjuk, hogy áramoljon az energia, amely természetesen a középpontba vonzódik. Egyszerűen csak meghallgatni valakit anélkül, hogy megpróbálnánk tenni bármit vele szemben, egyszerűen csak együttérzéssel vagyunk iránta - mindez nagyon fontos a gyógyulás szempontjából, mert ez lehetővé teszi, hogy az energia egy nyitott csatornán keresztül haladjon és visszakapcsolódjon a Forrásához. Megnézni és meglátni valakit valóban olyannak, amilyen, felismerni a lényegét és elfogadni őt magunkban. Hogy a dolgokat egészként, összefüggőnek lássuk, és felismerjük egymásra utaltságukat. A jinben mindig kell lennie egy kis jangnak is, hogy ne csak befogadó és passzív legyen, hanem tudjon irányt is választani és a harmónia felé irányítson mindent, ami áthalad rajta.


Hamarosan jövünk a 3. résszel. 

Magyar Cobra Csoport

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.