2019. szeptember 5., csütörtök

Kozmikus Kobra Légzés

Fordította és összeállította: Réder Ágnes és Czékus Viki 

Cobra még  a Lélekcsalád workshopon említette 2019. március 16-17-én ezt a légzési technikát, ami felgyorsítja az egyéni felemelkedési folyamatot. Részlet a jegyzetekből:


"Kérdések és válaszok:

K: Hogyan hat a kundalini jóga a Fényrácsra?
V: A kundalini jóga pozitívan hat a Fényrácsra, de nem olyan hatékony, mint a női szexuális energia felszabadítása.
K: Mi a szerepe a kundalininek a felemelkedésben?
V: A kundalini felébredése aktiválja a fénytestet.
K: Mit tudsz a Kobra légzésről?
V: A Kozmikus Kobra Légzés gyakorlása (ami NEM függ össze közvetlenül e workshop vezetőjének személyével) igen gyorsan aktiválja a kundalinit, és felgyorsítja az egyéni felemelkedési folyamatot."

A teljes bejegyzés itt olvasható, mely a második része a jegyzeteknek:

A jegyzetek többi része is elérhető magyarul itt:
4.rész: http://cobrarozsa.blogspot.com/2019/06/lelekcsalad-workshop-cobra-jegyzetek.html



A jegyzetek második részében említ egy oldalt, ahonnan fordításra került ennek a technikának a szövege. Angolul itt elérhető:
https://ipsalutantra.org/practices

Most pedig akkor jöjjön magyarul:


A Kriya Jóga tudományának sarokköve a Kozmikus Kobra légzés, Mahavatar Babaji értékes ajándéka az emberiség számára. Ez az ősi Légzéstechnika olyan erőteljes, hogy sokáig titokban tartották. Felkészíti a testet és az elmét, hogy a Kundalini biztonságosan és fegyelmezetten tudjon felemelkedni.

A Kundalini az életerő, vagy tudatosság, s ennek egyik megnyilvánulása a szexuális energia. Amikor felfelé mozog a testben, az illető megvilágosodik. Általában szex közben az energia lefelé áramlik és kimeríti az embert. A Kobra légzés megfordítja a szexuális energia áramlását, alkímiai értelemben az elemi vágyakat spirituális arannyá alakítja. Számos szellemi tradíció titkos tanítása használja a Kundalini energiát a test megfiatalítására, az elme megerősítésére és összekapcsolódásra a lélekkel. A Légzés Shakti (mágneses) energiát húz a gerincbe, mágneses erővel töltve fel az agyi gerincvelői folyadékot, ezzel téve lehetővé, hogy a Kundalini felfelé haladjon a gerincen. Amikor az agy ebben a mágneses folyadékban fürdik, az idegrendszer átalakul, és az ember új tudatosságra ébred.

Ideális esetben a Kobra légzés elsajátítása egy intenzív hétvégi kurzus keretein belül történik (Egyes szint.) Amennyiben erre nincs lehetőség, telefonon keresztül is meg lehet tanulni, a TantraBliss Practicumon keresztül. Klikk ide. A Kobra Légzés szájhagyomány útján terjed, és sohasem lehet leírni.

A Kobra Légzésnek négy szintje van, mindegyik szint egy bizonyos energiacsatornát és csakrát nyit meg. Addig, amíg ezek a nyitások megfelelő sorrendben történnek, a folyamat teljesen biztonságos. A Kundalini csak akkor válik veszélyessé, ha valaki megpróbál kihagyni bizonyos lépéseket és azelőtt aktiválni, mielőtt a test és az elme felkészülne rá.


A spirituális fejlődés kéz a kézben jár a felébredéssel és a Kundalini energiával. A csakrák a test pszichikai és spirituális erő-központjai, és az Ipsalu fokozatosan és biztonságosan ébreszti fel őket, a Kobra Légzés gyakorlásának segítségével.

Megj.: Ipsalu - szanszkrit szó jelentése: a szexuális vágyon túl, a teljes befejezés pontjáig. Minden követ megmozgatva, semmit sem hátrahagyva.

A Kundalini az életerő, vagy tudatosság, s ennek egyik megnyilvánulása a szexuális energia. Amikor felfelé mozog a testben, az illető megvilágosodik. Általában szex közben az energia lefelé áramlik és kimeríti az embert. Az Ipsalu Tantra ősi tanításai a Kundalini energiát arra használják, hogy:

- Megfiatalítsa a testet.

- Felszabadítsa az elmét a korlátozó hiedelmek alól.

- Összekapcsoljon a lélekkel.


Kobra Légzés - Első szint

- Felébreszti az Ajna csakrát (harmadik szem) és a Muladharát (gyökér csakra.)

- Ez az első lépés, hogy kifejlődjön a Bizonyosság Tudatosság, avagy az arra való képesség, hogy átvágjuk magunkat az illúziókon.

- Magnetizálja a gerincet és segíti Shaktit (női vagy föld energia), hogy felemelkedjen és behúzza Shivát (férfi vagy Nap energia.)

Kobra Légzés - Második szint

- Felébreszti az alsó három csakrát, lehetővé téve, hogy megoldjuk a félelemmel, szomorúsággal és haraggal kapcsolatos ügyeinket.

- Kiegyensúlyozza a férfi és női energiák áramlását a testen belül.


Kobra Légzés - Harmadik szint

- Felébreszti a szív - és a torok csakrát és segít abban, hogy a szívünkből éljünk és kimondjuk az igazságunkat.

- Ötvözi a férfi és a női energiák áramlását és felhúzza a gerincen, ami a Kundalini energia.


Kobra Légzés - Negyedik szint

- Felébreszti a korona csakrát.

- Egyesít a mikrokozmoszt és a makrokozmoszt, lehetővé téve, hogy megtapasztaljuk az Egységet az Univerzummal.


Addig, amíg ezek az energiaközpontok és csatornák megfelelő sorrendben nyílnak ki, a Kundalini felébresztése teljesen biztonságos. A Kundalini csak akkor válik veszélyessé, ha valaki megpróbál kihagyni bizonyos lépéseket, és azelőtt aktiválni, mielőtt a test és az elme felkészülne rá.




3 megjegyzés:

  1. Kobra Légzést lehet esetleg valahol Magyarul is tanulni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Árpi igen, ősszel lesz egy ilyen tanfolyam. Információt itt találsz róla :) : https://www.facebook.com/groups/421432088019829/?ref=bookmarks

      Törlés
    2. Köszönöm Szépen! 🙏🙏🙏

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.